Nordhordland
Tilbake til forsiden
Bakverk
Dessert & Kake
Diverse
Drikke
Fisk
Fugl
Internasjonale
Kjøtt
Pasta & Pizza
Salat & Vegetar
Skalldyr
Småretter
Spesialkost
Suppe & Saus
Tilbehør
Annet
Dressing
Grønnsaker
Olje/Eddik
Potet
Ris
Sopp
Stuing
Syltetøy
Sylting/Herm.
Tradisjonsmat

Boknasild er best på våren
Boknasild ble mye brukt i gamle dager. Det var hel...

Norsk matkultur
Den gamle norske matkultur er sprungen fram av sel...

Flere artikler >>

Finn oppskrift:     
Braiserte grønnsaker
Antall personer: 4


ORDLISTE
Slå opp mat-uttrykk
   

Mat-ord
Lurer du for eksempel på hva som menes med å 'posjere'? Let opp dette og andre faguttrykk her.



Tar du utfordringen?
Prøv lykken!Plukk en tilfeldig oppskrift fra denne kategorien.
 


10 g tørket, svart, kinesisk sopp
75 g sjampinjong
75 g bambusskudd i skiver, avrent
50 g sukkererter
1 pk røkt tofu (soyabønneost/bønneost) á 225 g
175 g kinakål
3-4 ss vegetabilsk olje
1 ts salt
½ ts brunt sukker
1 ss lys soyasaus
noen dråper sesamolje


Bløtlegg den svarte soppen i kaldt vann i 20-25 minutter, skyll og kast eventuelle harde stilker. Del sjampinjongen i to på langs, la eventuelle små sopper være hele. Skyll bambusskuddene og la dem renne av. Skjær endene av sukkerertene. Del tofuen i ca 12 små biter. Skjær kålen i stykker på størrelse med sukkerertene.

Legg tofubitene ca 2 minutter i kokende vann slik at de blir harde, ta dem opp og la dem renne av.

Varm oljen i en wok eller stekepanne. Når den er varm, har du i tofubitene og bruner dem lett på alle sider. Ta dem opp med hullsleiv og hold dem varme.

Tilsett sopp, bambusskudd, sukkererter og kinakål og fres under omrøring ca 1 ½ minutt. Deretter tilsettes tofu, salt, sukker og soyasaus. Fortsett å røre 1 minutt til, legg på lokk og la det surre 2-3 minutter. Dynk eventuelt med sesamolje, legg opp retten på et varmt fat og server.



Avisa Nordhordland, Postboks B, 5902 Isdalstø
Tlf 56355555, telefaks: 56355556; Webansvarlig: Jan Inge Ebbesvik, Ansvarlig redaktør: Randi Bjørlo
Design/tilrettelegging: PcKode - Espen Andersen